Sofie bydlení / březen 2015

16.03.2015

SOFIE BYDLENÍ / BŘEZEN 2015 – napsala Lucie Martínková - byt jako dokonalá vzorkovna               

To se vzorkovnou je samozřejmě myšleno s velkou nadsázkou, neboť se jedná o zdařile zařízený byt, který už tři roky spokojeně užívá čtyřčlenná rodina. Nicméně jistá souvislost zde je. Navštívila jsem totiž byt spolumajitele společnosti Indeco, který na otázku, co si nechal do interiéru od své firmy vyrobit, bez váhání odpověděl, že všechno.

Pohoda uvnitř i venku

                Byt o 170 metrech čtverečných s terasou s dalšími 63 metry se nachází v novostavbě vzniklé jako projekt Anglický dvůr od RS Development. Úchvatná je také jeho poloha na kopci s výhledem na celou Prahu.

  

Součástí projektu je i udržovaná privátní zahrada o rozloze 1 200 metrů, kterou mohou obyvatelé domu využívat. Autorem projektu je Ing. Pantelis Larcou, který také majitelům částečně pomáhal s řešením dispozice místností. Díky tomu, že byl jejich byt dokončen mezi prvními, dalo se s prostorem ještě pěkně pracovat a přizpůsobit so ho víc na míru osobním potřebám. V rozlehlém a světlém bytě najdete obývací pokoj s jídelnou a barem, kuchyň, dva dětské pokojíky, ložnici rodičů, pracovnu, tři koupelny (dětská, rodičovská, parní lázeň),dále velkorysou předsíň, spíž a terasu, která se v sezoně proměňuje v letní kuchyň, jídelnu i místo k relaxaci.

Minimalismus a funkce

Co se týká celkového pojetí stylu interiéru a vybavení nábytkem, majitelé se prý na zásadních věcech shodli. Díky stejnému minimalistickému vkusu, ale i drobným kompromisům se jim podařilo zařídit velmi vkusné a co do nálady příjemné bydlení. Na první pohled je vidět, že mají rádi moderní, jednoduché a funkční zařízení. Čistý styl tady zastupuje bílá barva a jednoduchý na míru vyráběný nábytek. Bílá se skvěle doplňuje se stěrkou Pandomo použitou na podlahách v předsíni, koupelnách a pracovně, taktéž na stěnách v kuchyni.

 

I když je veškerý nábytek kromě sedacího vyráběný přesně na míru, nejde o žádná atypická řešení ani komponenty či materiály, které by se nenacházely v sortimentu Indeco. Majitelům šlo hlavně o to, skloubit maximální funkčnost s pěknou vizáží. Příkladem může být stěna v obývacím pokoji, celá vytvořená z vestavných skříněk otvíraných systémem tip on a doplněná krbem obloženým tureckým travertinem.

Vychytávky na míru V koupelně rodičů a v parní lázni je použitá speciální voděodolná stěrka beton epox A45. výhodu stěrky vidí majitelé jednak v originálním designu, ale také ve snadnější údržbě, neboť oproti klasickým obkladům se tady nevyskytují spáry, v nich se udržuje nečistota. Teplo a útulno vnáší do interiéru šťavnaté barvy použité v dětských pokojích a na doplňcích, rovněž dřevěná podlaha v obývacím pokoji a obýváková stěna se zabudovaným krbem.

Vše krásně lícuje a stoprocentně slouží svému účelu.

Kuchyň je také celá na míru, v elegantní bílé, s bezúchytkovými skříňkami a corianovou pracovní deskou přecházející v barový pult. Velkou kuchyňskou  vychytávkou je místo u okna kuchyně, kde se prostor otevírá směrem do jídelny a předěluje ho barový pult. Ten je z jídelní části doplněn sezením a řadou bílých úložných skříněk s vinotékou.

V dětských pokojích jsou zase praktické palandy, které dávají dětem spoustu prostoru k pohodlnému spaní, ale i k hraní. Nášlapné plochy schůdků k hornímu lůžku jsou zvedací, čímž vznikly další úložné prostory.

Co se týká promyšlenosti ukládání, v bytě je dokonalá i šatní skříň v předsíni, která vyplňuje celou jednu stěnu.

Poptávka