Sofie bydlení / září 2015

16.09.2015

SOFIE Bydlení / ZÁŘÍ 2015 - napsala Lucie Martínkové

Moderní šumavská chalupa

                Když se řekne chalupa, nejspíš si většina z vás vybaví seknici s pecí a rustikálním nábytkem. Možná i vlhké komůrky v podkroví, které sice mají svou kouzelnou atmosféru, ale k žití jsou poněkud nepohodlné. Ale není chalupa jako chalupa a ta námi navštívená je toho živým důkazem.

Atraktivní kombinace

                Majitelé šumavské chalupy se rozhodli pro její důkladnou rekonstrukci a jako hlavního dodavatele si vybrali českou společnost Indeco, jejímiž dvorními bytovými designéry jsou Roman Vrtiška a Vladimír Žák.

S designéry už měli velmi dobré zkušenosti z předchozí rekonstrukce svého domu, proto se na ně opět obrátili.

                Zadání pro designéry i Indeco znělo – propojení chalupářského vzhledu s naprosto moderním designem. Chalupářský styl zastupuje jednak charakter stavení, ale také použité materiály třeba v kuchyni v přízemí, kde jsou pohledové plochy s drážkováním, což evokuje prkna. Pohledy u efektního kovového schodiště jsou zase z dubové dýhy s takzvaným katrovaným povrchem. K chalupářskému stylu se také může hlásit vystěrkovaný prostor nad kuchyňskou pracovní deskou.

   Moderní styl dle zadání převládá. V interiéru najdete ještě druhou kuchyň, která je oproti první naprosto moderní s bílým lakovaným povrchem. Za zmínku stojí zajímavě členěná obývací stěna složená z více materiálů. Protože společnost Indeco vyrábí nábytek na míru do všech prostor, majitelé si od ní nechali vyrobit i koupelnový nábytek, který má speciální úpravu proti vnikání vlhkosti.

Dle mínění majitelů se projekt opravdu povedl a klidně by uzavřeli další komplot s firmou Indecoi designéry.

Poptávka